1. Ana Sayfa
  2. Rehber

Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi?

Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi?
Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi
+ - 0

Facebook en popüler sosyal ağlardan biri ve halen de öyle. Ancak zaman zaman bilgilerimizi reklam şirketlerine pazarladığı konusunda bazı iddialar olması nedeniyle Facebook hesabını dondurma ve Facebook hesap kapatma ile ilgili insanlar bilgi aramaya başladılar. Hesabı devre dışı bırakma ayrı şey dondurmak ise ayrı şeydir.  Bir daha bu ağa hiç girmeme kararı aldıysanız, hesabı kapatmayı seçmelisiniz. Ancak bir süre sonra yeniden Facebook açma işlemi yapma ihtimaliniz varsa o zaman Facebook hesap dondurma işlemi yapmalısınız. 

Facebook Devre Dışı Kalırsa Arkadaşlarınız Sizi Görecek mi?

Sık sorulan sorulardan biri de budur; normal şartlarda siz hesap dondurma yaptığınızda karşıdaki hiç kimsenin sizi görmemesi gerek. Yani her şeyin görünmez olması gerekiyorken bazı kullanıcılar; hesap dondurduktan sonra yeniden açtıklarında; yeni arkadaşlık istekleri aldıklarını söylüyor. Yani aslında hesap dondurduğunuzda tam görünmezlik yok gibi duruyor.  Facebook hesap silme işlemi yaparsanız Facebook size 1 ay daha mühlet veriyor. 1 ay içinde yeniden açabilmeniz için böyle bir uygulaması var.

Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi?
Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi

Facebook Devre Dışı Bırakma Profil Durumu

Facebook tamamen devre dışı kalırsa profil görünmez olur. Yine de bazı kullanıcılar bunu yaptıkları halde başka bir hesapta profillerinin göründüğünü rapor etmişlerdir. Hesabı devre dışı bırakırsanız Facebook yorumlarınız da kaybolmaz. Zaman tüneli gönderileriniz ise başkaları tarafından, siz hesabı açana kadar gizli kalacak. Hesap dondurduğunuzda başkalarının sizi engelleyip engellemediğini anlayamazsınız, tabi hesabı yeniden açana dek. Hesap dondurduğunuzda Facebook Messenger aktif olacak mı sorusu da çok soruluyor. Hesabı dondurduğunuzda Facebook size Messenger’i de kapatıp kapatmayacağınızı soracaktır; bu size kalmış bir karar oluyor.

Facebook Hesabı Yeniden Aktifleştirme

Sosyal medyayı yeniden aktif olarak kullanmaya karar verdiğinizde; Facebook sizi bekliyor olacak. Tüm hesap bilgileriniz zaten onlarda kayıtlı durumda; onlar da isteğiniz üzerine her şeyi eski durumuna getirirler. Facebook’un bizim hakkımızda topladığı bilgilerin kopyasını indirme imkanımız var mı? Kesinlikle bunu da yapabilirsiniz. Hatta devre dışı sonrasında etiketlenen resimleriniz hala durmaya devam eder. Tüm etiketler manuel olarak sizin tarafınızdan kaldırılabilir.

Sosyal Ağlar Bizim Hakkımızda Neden Bilgi Topluyorlar?

Sosyal ağların hepsi bizin hakkımızda bilgi toplar ve her şeyi bilmek isterler. Bu bilgileri depolarlar. Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda, WhatsApp bilgilerimizin reklam şirketleri ile paylaşımı konusunda bir dayatması vardı. İnsanlar hızla Telegram platformuna geçince bundan vazgeçtiler. Bu bilgileri büyük reklam şirketleri hazine kaynağı olarak görür. Kimin neye ihtiyacı olduğunu belirleyip, reklamları o kişinin cihazına dayıyorlar. Tüketici toplumunu sürekli canlı tutmak bunların işi. Bu nedenle Facebook bilgi toplama kavramı yeni bir kavram değil. Diğer platformların hepsinde de aynı sorun var. Diyelim ki Google’de bir çamaşır makinesi arattınız. Günlerce, hangi sayfayı açarsanız açın mutlaka önünüze çamaşır makinesi reklamı getiriliyor. Daha korkuncu; telefonunuzdan bile dinleniyor olabilirsiniz; sürekli yeni bir çamaşır makinesi almak istediğinizi anlatın durun. Birkaç gün içinde önünüze getirilen reklamlarda çamaşır makinesi görürseniz, hemen telefonunuzu sıfırlayın. 

Facebook Silme ve Devre Dışı Bırakma Aynı Şey mi? içeriğimizin sonuna geldik. Aklınıza takılan bir soru varsa yorum olarak bize atmaktan çekinmeyin.

    Yazar Hakkında

    Yorum Yap