1. Anasayfa
  2. Rehber
Trendlerdeki Yazı

Akıllı Telefonlarda Root Yapmak

Akıllı Telefonlarda Root Yapmak
Akıllı Telefonlarda Root
0

İçindekiler

Birçok kullanıcı akıllı telefon aldıktan sonra telefondaki bazı özellikleri kullanamıyor, bazı uygulamaları silemiyor veya değişiklik yapamıyor. Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi üzerinde yaşanan bu olayın sebebi işletim sistemi üzerinde tam yetkiye sahip olmayışınızdır. Root, Android işletim sisteminin kök dizininin bulunduğu alan olarak bilinir. Bu alana erişmek için root adı verilen kök işleminin yapılması gerekiyor. Akıllı Telefonlarda Root yapmak oldukça kolay bir işlem olmaktadır fakat bu konuda bilinmesi gereken bazı durumlar mevcut.

Root Nasıl Yapılır?

Android işletim sisteminde root işlemi yapmak için öncelikle gerekli yazılımın kurulması gerekir. Bu yazılım cihaza uygun dosyalar ile birlikte işletim sisteminin root erişimine sahip olmasını sağlar. İnternet üzerinde birçok yazılım bulunmaktadır. En popüler yazılımlardan birisi Kingo Root olarak karşımıza çıkar. Bu yazılımı kullanmak için cihazı bilgisayara bağlamak ve bilgisayar üzerinden Kingo Root yazılımını çalıştırmak gerekir. Yazılım otomatik olarak cihazı tanıyacak ve gerekli verileri internet üzerinden indirerek işletim sisteminin kök erişime sahip olmasını sağlayacak.

Akıllı Telefonlarda Root Yapmak
Akıllı Telefonlarda Root Yapmak

Root İşlemi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Root işlemi yapmak, cihazın garanti dışı kalmasına sebep olur. Bunu bilerek root işlemi yapmak gerekiyor. Bunun yanı sıra root işlemi yaparken yanlış bir işlem yapılmaması gerekir. Hatalı bir işlem cihazın sorunlu çalışmasını sağlayabilir. Bu gibi durumlara dikkat edildiğinde sorunsuz bir root işlemi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Root Yapmanın Avantajları

Root yapmanın en büyük faydası Android işletim sistemi üzerinde tam yetkiye sahip olmanızdır. Örneğin işletim sistemi üzerinde bazı yazılımlar zorunlu olarak cihaz içerisinde bulunur. Bu yazılımlar arasından istemediğiniz yazılımları kaldırarak bu yazılımların gereksiz yer kaplamamasını sağlayabilirsiniz.

Root işleminin bir diğer avantajı işletim sistemi üzerinde donanımlar ile iletişim kurabilmenizdir. Örneğin işlemci hızını düzenleyebilir, aktif olmayan işlemci çekirdeklerini aktif edebilirsiniz. Bunun yanı sıra root için özel hazırlanmış yazılımlar ile akıllı telefonu istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Root Yapmanın Dezavantajları

Root yapmanın en büyük dezavantajlarından birisi cihazın garanti dışı kalmasıdır. Eğer garantiniz bittiyse rahat bir şekilde işletim sistemine root işlemi yapabilirsiniz. Eğer hatalı bir işlem yaparsanız cihazınızda bazı sorunlar meydana gelebilir.

grup porno

    İlginizi Çekebilir

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir