1. Anasayfa
  2. Oppo

Oppo Reno 3 Pro inceleme

Oppo Reno 3 Pro inceleme
0

İçindekiler

Oppo Reno 3 ülkemizde Acun Ilıcalı sayesinde son günlerde oldukça fazla göz önünde olan bir telefon modeli olmayı başardı. Kullanıcılar ülkemizde kullanım oranları diğer markalara göre az olan Oppo markasını tercih etmekte biraz temkinli. Bu yazımızda sizlere Oppo Reno 3 Pro modelini en açık şekilde inceliyoruz.

Kutu İçeriği

Oppo Reno 3 Pro mavi bir kutuyla karşımız çıkıyor. Bu mavi kutunun içeriğinde tahmin ettiğimiz gibi.

  • Oppo Reno 3 Pro
  • Yumuşak şeffaf silikon kılıf
  • 30w hızlı şarj adaptörü
  • Tip-c Şarj kablosu
  • Tip-c Kulaklık

Ayrıca cihaz kutunun içinden ekran koruyucusu uygulanmış olarak çıkıyor. Bu sayede ekstra bir ekran koruyucusu almanıza gerek kalmıyor. Ekran koruyucunun uygulanmış olmasının bir artısı da bu uygulama telefon üretimi sırasında yapıldığından oldukça düzgün uygulanıyor, sonradan uyguladığınız ekran koruyucuları bazen tam uyumlu olmayabiliyor.

oppo reno 3 pro kutu içeriği
Oppo Reno 3 Pro kutu içeriği.

Tasarım

Tasarım olarak oldukça premium bir görüntüye sahip. Son zamanların vazgeçilmez trendi olan sonsuz ekran tasarımını tabii ki bu telefonda da görüyoruz. Sonsuz ekran tasarımı ile arttırılan ekran gövde oranı delikli kamera tasarımı sayesinde daha da arttırılmış. Kameramız alışılanın aksine sol üst tarafta konumlandırılmış. Ekran kenarlardan kıvrımlı bir yapıya sahip. Kıvrımlı ekranlar telefonun daha premium görünmesine yardımcı oluyor.

oppo reno 3 pro ekran tasarımı
Telefonun ekran tasarımı oldukça şık gözüküyor.

Cihazda kullanılan malzemelere gelecek olursak ön taraf Gorilla Glass 5 ile korunurken arka taraf hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor fakat bu yüzey de cam. Çerçeveye gelecek olursak alüminyum tercih edilmiş.

Telefonun arka kısmında kamera açısından oldukça bonkör davranıldığını düşünmemize yardımcı olacak dörtlü kamera dizilimi bizi karşılıyor. Bu kameralar biraz çıkıntılı maalesef. Bu çıkıntı yüzünden kılıfsız kullanırken masa üzerinde cihaz oldukça hareketli diyebilirim. Kameranın bize sunduklarını yazımızın ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz.

oppo reno 3 pro kamera dizilimi
Oppo Reno 3 Pro kamera dizilimi

Telefonun çerçevesinin sağ kısmına güç tuşu sol kısmına ses açma kısımları konumlandırılmış. Güç tuşu ile ses tuşları hizalandığı için bazen yanlışlıkla ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Telefonun alt kısmına geldiğimizde burada hoparlör ,type-c girişi ve sim kart girişi bulunuyor. Telefonda sd kart girişi bulunmuyor ancak 256 GB gibi oldukça yeterli bir hafızayla geldiği için çok sorun yaratacağını sanmıyorum.

Telefon 171 gram ağırlığında ve 7.7mm inceliğe sahip oldukça zarif bir telefon. El kesinlikle yormuyor diyebilirim. Cihazın suya ve toza karşı dayanıklılık herhangi bir sertifikası bulunmadığını belirtelim.

Teknik Özellikler

Cihazın teknik özelliklerine ilgimi oldukça çeken ekrandan başlamak istiyorum. Ekranımız 6.5inç Amoled bir ekran ve 1080*2400 pixel çözünürlüğünde 402ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ayrıca ekran 90Hz bu sayede daha akıcı bir görüntüye sahip olabiliyorsunuz. Ekranı güneş altında görmek oldukça kolay bu kolaylığı 819nits maksimum parlaklık sayesinde sağlıyor.

Telefon, Android 10 işletim sistemi ve OPPO’nun kendi yazılımı ColorOS 7 ile donatılmış. Telefonun içine geçtiğimizde Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setini görüyoruz. 7nm mimaride tasarlanan bu işlemci, orta üst segment için ideal bir işlemci olduğunu söylemeliyim. Bu 8 çekirdekli işlemciye telefonda tam 12 GB RAM eşlik ediyor bu sayede yüksek ram tüketen uygulamalarda herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

Oppo Reno 3 Pro Antutu ile 320.000 gibi bir puan almayı başarıyor. Bu sonucun kağıt üzerinde orta sıralarda olduğunu söyleyebiliriz. Telefonda grafik yönünde Adreno 620 bulunuyor. Bu özellikler kapsamında oyun oynarken herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.

Telefon stereo hoparlörler sayesinde güzel bir ses deneyimi sunuyor. Parmak izi okuyucusu ekranın içine gömülmüş durumda ve hızlı çalışıyor. Bunun yanında dilerseniz yüz tanıma özelliğini de kullanabilirsiniz. Yüz tanıma da oldukça hızlı çalışıyor. Telefonun Bluetooth 5.1 ile geldiğini de belirtelim.

Pil Performansı

Telefon 4025 mah batarya kapasitesi ile geliyor. Bu batarya 30w hızlı şarj desteği ile oldukça hızlı şarj oluyor. Telefonun şarj süreleri şu şekilde:

  • %0 >>> %50 – 20 dakika
  • %50 >>> %100 – 38 dakika

Telefon normal kullanımda 2 gün gibi bir süreyi görebilir diye düşünüyorum. Yoğun kullansanız dahi bir günü rahatlıkla çıkaracaktır.

Oyun Performansı

Cihazda 20 dakika pubg oynadığımızda karşımıza şu sonuçlar çıkıyor:

  • Pil %100 >>> %94
  • Sıcaklık 32.6 >>> 37.4

Telefonda bulunan sıvı soğutma sisteminin işe yaradığını sonuçlardan görebiliyoruz. Genelde telefonlar pubg gibi bir oyunda 39-40 dereceleri görürken, Oppo Reno 3 Pro 37.4 gibi başarılı bir derece bizlere sunuyor. Telefon eli oyun sırasında sıcaklık yönünden pek rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Oyunda takılma yok fakat amiral gemilerindeki 60 fps akıcılığı yaşattığını söyleyemem.

Kamera Performansı

Oppo Reno 3 Pro kamerası gündüz çekimlerinde başarılı, portre modu biraz yapay duruyor ayrıca bazen küçük detayları kaçırabiliyor. Bu fiyatta daha iyi bir kamera performansı beklerdim açıkcası. 5x optik zoom yapabilen cihaz aynı zamanda 20x dijital zoom yapabiliyor fakat görüntü normal olarak oldukça bozuluyor.

oppo reno 3 kamera dizilimi
Oppo Reno 3 Pro kamera dizilimi

Sonuç

Oppo Reno 3 Pro orta-üst segmentte oldukça şık bir telefon. Fakat fiyatı sunduklarına göre bence oldukça yüksek. Telefonu 6300 TL gibi bir fiyata almak mümkün. Aynı fiyatta Poco F2 Pro gibi amiral gemisi işlemci taşıyan bir rakibi varken bu telefonun piyasada zorlanacağını düşünüyorum.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir